24 نکته برای بالا بردن اعتماد به‌ نفس

بالا بردن اعتماد به‌ نفس

بسیاری از راهکارهایی که مطرح می‌شوند تنها به طور موقت تأثیرگذار بر اعتماد به نفس شما هستند، اما به هر حال باعث می‌شوند که وارد کارهایی شوید که قبلاً به آنها فکر نمی‌کردید و با انجام آنها اعتماد عمیق‌تری به خودتان پیدا می‌کنید.

 

در مورد خودتان چه خصوصیاتی را دوست دارید بهبود بخشید؟ بسیاری از ما تمایل داریم که اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم.خوشبختانه، راهکارهای عملی بسیاری برای بهبود آن وجود دارد که در ادامه به ۲۴ مورد اشاره می‌شود.

 

سعی نکنید همه این ۲۴ نکته را همزمان اجرا کنید. بهتر است هر بار چند مورد را امتحان کنید تا ببینید کدامیک برای شما مؤثرتر است.

 

بعضی از این راهکارها نیاز به تمرین بیشتری دارند، ولی به خاطر داشته باشید که همیشه قدرت انتخاب در دست شماست. شما تصمیم می‌گیرید که آیا می‌خواهید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید یا کاهش دهید.

 

خیلی از این راهکارهای گفته شده تنها به طور موقت بر اعتماد به نفس شما اثر دارند، اما به هر حال سبب می‌شوند که به کارهایی بپردازید که قبلاً به آنها فکر نمی‌کردید و با انجام آنها اعتماد عمیق‌تری به خودتان پیدا می‌کنید.

تماس با زندگی شیرین

بالا بردن اعتماد به‌ نفس

  1. سوالی که باید از خودتان بپرسید: بدترین چیزی که ممکن است رخ دهد چیست ؟

ترس از وقوع اتفاقات ناخواسته امری طبیعی است. اما وقتی به جایی می‌رسید که واقعاً از خودتان می‌پرسید که بدترین چیزی که ممکن است رخ دهد چیست، رویاهای واقعی‌تر از موقعیت بدست می‌آورید. با این تمرین، ترس‌هایتان کمی کاهش می‌یابد و متوجه می‌شوید که نتایج احتمالی اغلب از آنچه تصور می‌کردید کمتر ترسناک هستند. این امر به شما کمک می‌کند تا احتمالات را برای خودتان تعریف کنید و در عین حال بفهمید که هر اتفاقی که بیفتد، قابل مدیریت است و شما می‌توانید با موفقیت از آن عبور کنید.

 

  1. از یک موسیقی انرژی‌بخش لذت ببرید

قبل از هر نوع فعالیت مهمی، مانند شرکت در یک مهمانی یا آمادگی برای امتحان، احساسات شما می‌توانند متزلزل شوند. استفاده از موسیقی به عنوان یک منبع انرژی و روحیه می‌تواند شما را بهتر از همیشه برای این چالش‌ها آماده کند.

 

  1. یک تجربه جدید را آزمایش کنید

وقتی محدوده آرامش خود را ترک می‌کنید و چیزی جدید را امتحان می‌کنید، نه تنها خودتان را به یک چالش می‌کشانید بلکه بازه توانمندی‌های خود را گسترش می‌دهید. امتحان کردن چیزهای جدید می‌تواند کمک کند تا از ترس‌هایتان کاسته شود و زندگیتان بیشتر از قبل به همراهی تحدیدها و محدودیت‌ها پر شود.

 

  1. برنامه‌ریزی کنید و عمل کنید

یک برنامه‌ریزی دقیق و پیگیری آن، یکی از راه‌های موثر برای افزایش اعتماد به نفس است. زمانی که تصمیم به انجام یک کار می‌گیرید و آن را به انجام می‌رسانید، به خودتان اثبات می‌کنید که قادر به مدیریت و اجرای اهداف خود هستید، که این موضوع موجب افزایش اعتماد به نفستان خواهد شد.

 

  1. مدیتیشن

مدیتیشن یک ابزار قدرتمند برای خنثی کردن افکار منفی و دستیابی به افکار مثبت است.

 

  1. ورزش

ورزش تأثیر عمیقی بر اعتماد به نفس دارد. فعالیت بدنی منظم و مداوم انرژی شما را افزایش می‌دهد و مواد شیمیایی مثل تستوسترون و اندورفین را ترشح می‌کند که به شما احساس روحیه و انگیزه می‌دهد. ورزش باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود و به شکل بدنی بهتری نیز منجر می‌شود.

 

  1. روبه‌رو شدن با ترس

این امر آسان نیست، اما دارای خواص فراوانی است. زمانی که با یک ترس روبه‌رو می‌شوید، اعتماد به نفس شما به طرز چشم‌گیری افزایش می‌یابد. هر بار که با یک ترس مواجه می‌شوید، خواهید فهمید که این جمله قدیمی “از هیچ چیز به اندازه ترس نباید ترسید” بیشتر از یک بیانیه توخالی است.

 

  1. خلق چیزی جدید

هر فردی قادر به خلق است، اما گاهی این توانایی به خاطر زندگی پر سرعت فراموش می‌شود. کشف دوباره خلاقیت خود راهی عالی برای افزایش اعتماد به نفس است. خلقی جدید نه تنها احساس خوبی ایجاد می‌کند، بلکه به شناخت بهتر خود و توانمندی‌های پنهانتان کمک می‌کند.

 

  1. تظاهر تا وقتی که اعتماد به نفستان را پیدا نکرده‌اید

یکی از راه‌هایی که می‌توانید از محدودیت‌هایی که برای خودتان ایجاد کرده‌اید خارج شوید، این است که یک قدم بیرون از منطقه آرامش‌تان بگذارید. این امر ممکن است به نظر غیرعملی برسد، اما وقتی حتی اگر احساس اعتماد به نفس ندارید، حداقل تظاهر کنید و به شکلی عمل کنید که به خود و توانایی‌های خود کاملاً اعتماد دارید. به زودی متوجه می‌شوید که اعتماد به نفس حقیقی درون شما شکل می‌گیرد.

 

  1. تغییر دادن محیطتان

یکی از راه‌های مؤثر برای تغییر خود، تغییر محیط است. اگر می‌خواهید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، با محیط خود به طوری که با افراد با اعتماد به نفس رفت‌وآمد کنید، ارتباط برقرار کنید. مثلاً با مطالعه زندگینامه‌های افراد با اعتماد به نفس، گوش دادن به موسیقی پرانرژی، و برقراری ارتباط با افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، می‌توانید به افزایش اعتماد به نفس خود برسید.

 

  1. بهره‌گیری از قدرت تخیل

ذهن شما یک ابزار بسیار قدرتمند است. با یادگیری از تخیل به شکل مثبت، می‌توانید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. تصور کنید که در یک جلسه مهم شرکت می‌کنید، و به طریقی که همه چیز به خوبی پیش می‌رود، خودتان را در آن جلسه به تصویر کشیده و حس خوبی را تجربه کنید. این روش موثری است که به شما کمک می‌کند قبل از واقعیت، حالتی خوب و مثبت را تجربه کنید.

 

اگر به دلایلی نمی‌توانید خودتان را با اعتماد به نفس تصور کنید، می‌توانید از رفتارهای شخص دیگری که اعتماد به نفس دارد، الهام بگیرید. به عنوان مثال، از رفتارها و حرکات یک فرد با اعتماد به نفس الهام بگیرید و آن را در تصویر سازی خود اعمال کنید.

 

  1. بهره‌گیری از بدنتان

اگر به طور مداوم پاهایتان را تکان می‌دهید، احساس اضطراب و نگرانی خواهید کرد. با حرکت‌های آرام و مطمئن‌تر، تدریجاً احساس ریلکس‌تری خواهید داشت. برای تقویت اعتمادبه‌نفس، از بدنتان بهره ببرید. ثابت‌تر رفتار کنید، در جای خود بنشینید و بلند شوید. اگر دچار تردید شدیدید، از رفتارهای افراد اطراف که اعتماد به نفس دارند، الهام بگیرید.

 

  1. تغذیه ذهن با خاطرات مثبت

قبل از هر کار مهمی، شکست‌ها و تجربیات ناپسند قبلی ممکن است ذهن شما را پر کند. این عادت منفی را کنار بگذارید و به خاطرات مثبت، دستاوردهای گذشته و تجربیات خوب خود تمرکز کنید. معمولاً ما به این نکته توجه نمی‌کنیم که روز‌های ما پر از اتفاقات مثبت هم هستند. هر چیز به تصمیم و انتخاب شما بستگی دارد و این تصمیم‌ها می‌توانند سطح اعتمادبه‌نفس شما را تغییر دهند.

 

  1. آینده را در ذهن خود به شکل مثبت تجسم کنید

رویکردی مفید برای پیش‌بینی زمان آینده و تأثیرات آن بر اعتماد به نفس، این است که به طور مثبت به آینده نگاه کنید. خود را در آینده ای تصور کنید که از هر نظر مطلوب است. از خود بپرسید که آیا مشکلات امروز در آینده اهمیتی خواهند داشت؟ و معمولاً پاسخ منفی خواهد بود. با استفاده از این سؤال، می‌توانید رویکرد خود را به زندگی تغییر دهید و متوجه شوید که بسیاری از مشکلات فعلی به اندازه‌ای بزرگ نیستند که به آنها اهمیت بدهید.

 

  1. درک کنید که گذشته همواره تعریف‌کننده آینده نیست

هرچه در گذشته اتفاق افتاده، آینده را تعریف نمی‌کند. زندگی به معنای واقعی کلمه در زمان حال اتفاق می‌افتد و شما می‌توانید تصمیم بگیرید که چگونه آینده‌تان را شکل دهید. مهم نیست چقدر اعتمادبه نفس شما در گذشته پایین بوده، شما می‌توانید تصمیم بگیرید که زندگی خود را تغییر دهید و به چیزهای جدیدی فکر کنید.

تماس با زندگی شیرین

  1. مهربانی با خودتان

گاهی اوقات به سادگی ما با خودمان بدرفتاری می‌کنیم. اما آیا واقعاً این کار لازم است؟ اگر تا کنون اینطور رفتار کرده‌ایم، زمان آن رسیده است که این الگو را تغییر دهیم. به جای بدرفتاری با خودتان، مهربان باشید. بدرفتاری با خودتان تنها باعث می‌شود که خودتان را ناراحت کنید و دشمن خودتان را شاد کنید.

 

یک جنبه مهم از مهربان بودن با خودتان این است که نقاط قوت خود را بفهمید و آنها را تقویت کنید. این عمل به بهبود مهارت‌های شما کمک می‌کند و به علاوه، اعتماد به نفس شما را نیز افزایش می‌دهد. یک جنبه کوچک‌تر اما مهم دیگر این است که تحسین دیگران را بپذیرید. قدردانی از تحسین و تمجید دیگران هیچ مشکلی ندارد و بعد از هر تحسین، حس خوبی به خودتان بیافزایید.

 

  1. درک کارکرد ذهنتان

انسان‌ها از هم متفاوتند، اما مهم‌ترین امر این است که روند کارکرد ذهن همگی ما تقریباً یکسان است. آنچه برای یک نفر موثر است، ممکن است برای شما نیز مفید باشد. آشنایی بیشتر با کارکرد ذهنتان به شما کمک می‌کند تا در شرایط مختلف چگونه واکنش نشان دهید. با شناخت بهتر خودتان، اعتماد به نفستان را افزایش می‌دهید.

 

  1. پیشرفت مهارت‌های اجتماعی

روابط انسانی از جمله مهم‌ترین جنبه‌های زندگی ما هستند و تقویت مهارت‌های اجتماعی یکی از اصولی‌ترین مواردی است که هر فردی باید به آن توجه کند. بهبود یافتن در این زمینه و کسب اطمینان بیشتر از مهارت‌های اجتماعی شما، به طور کلی اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد.

 

  1. تمرکز برون‌گرا

هنگام برقراری روابط با دیگران و حتی در لحظات تنهایی، مفید است تمرکز خود را از درون به بیرون تغییر دهید. تمرکز بر درون ممکن است باعث شود که به ظاهر خود، کلمات و انتخاب‌هایتان فکر کنید. تمرکز برونی به همراه تقویت اعتماد به نفس، راهی برای بهبود مهارت‌های اجتماعی و برقراری ارتباط موثر با دیگران است.

 

  1. انتخاب همنشینان مثبت

افرادی که با آنها وقت می‌گذرانید، می‌توانند به شادی یا ناراحتی شما تأثیر بگذارند. از آنجایی که زمان زیادی را با دیگران سپری می‌کنیم، اهمیت دارد که در کنار افراد مثبت و یا حداقل افرادی که به طور منطقی و خنثی باشند باشیم. حضور حتی یک یا دو نفر منفی‌بین می‌تواند تأثیرات چشمگیری بر روحیه ما داشته باشد و باعث شود روز به روز احساسمان بدتر شود.

 

  1. جذب اطلاعات، تاثیرات و احساسات مثبت

اکثر اخبار و رویدادهای جامعه معمولاً تصاویر منفی از دنیا و وضعیت شما ارائه می‌دهند. اطلاعاتی که از طریق دیگران دریافت می‌کنید، همانند افراد اطرافتان، می‌توانند تأثیر بسیاری بر شما داشته باشند. بنابراین، خودتان را مجهز به انتخاب آنچه که می‌بینید، می‌شنوید و می‌خوانید کنید. فقط به دنبال چیزهایی باشید که برایتان سودمند و مفید هستند.

 

  1. تفکر مثبت

سعی کنید دنیا و زندگی خود را از یک زاویه مثبت ببینید. این کار به نوعی چالش‌برانگیز است و زمان می‌طلبد، مخصوصاً اگر سابقه‌ای از تفکر منفی داشته‌اید.

 

  1. مقایسه با خودتان، نه با دیگران:

یکی از دردهای ناخواسته زندگی، مقایسه خودتان با دیگران است که ممکن است شما را در انزوا و ناراحتی فرو برد. واقعیت این است که گاهی اگر از یک فرد عبور کنید، شخص دیگری را مشاهده می‌کنید که به نظر موفق‌تر است. این می‌تواند در نهایت باعث ترس و نگرانی شود. بنابراین، سعی کنید تمرکز خود را فقط بر روی خودتان متمرکز کنید و اهمیت ندهید که دیگران چقدر موفق هستند. به جای اینکه خودتان را با دیگران مقایسه کنید، با خودتان مقایسه کنید. پیشرفت خود را ارزیابی کنید و خواهید دید که این کار به شادی، موفقیت و اعتماد به نفس شما کمک خواهد کرد.

 

  1. دیدگاه جدید نسبت به شکست

تفکرتان در مورد شکست می‌تواند تعیین کننده باشد که اعتماد به نفس شما پس از آن چقدر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. مهم نیست چقدر شکست‌ را تجربه کرده‌اید، اینکه چگونه به آنها نگاه می‌کنید مهم است. اکثر افراد موفق به شکست‌ها یا شکست‌هایی که تجربه می‌کنند، با روحیه‌ی متفاوتی نگاه می‌کنند که از روحیه آدم‌های عادی متفاوت است.

 

آنها شکست را به عنوان یک فرصت برای رشد و یادگیری می‌بینند. آنها می‌دانند که اگر با شکستی مواجه شوند، این به معنای پایان نیست؛ بلکه فرصتی است تا درس بگیرند و دوباره امتحان کنند. آیا از راه اندازی یک کسب و کار ناامید می‌شوند؟ قطعا نه. آنها می‌دانند که در آینده ممکن است فرصت‌های جدیدی پیش آید. آنها همچنین می‌دانند که مسیر موفقیت پر از شکست‌ها و چالش‌های متعدد است و باید بارها و بارها به امتحان بزرگتر ادامه دهند.

تماس با زندگی شیرین

بالا بردن اعتماد به نفس از منظر روانشناسان

شما بر روی مهارت‌هایتان کار کرده‌اید تا آنها را تقویت کنید اما به شکست یا طرد شدن به عنوان چیزی منفی که اگر اتفاق بیفتد، زندگیتان به پایان می‌رسد نگاه نکنید. به جای آن، شکست را دوباره در ذهنتان تعریف کنید و اثر احساسی منفی آن را کمتر کنید. به شکست به عنوان بازخوردی برای نقاط ضعفتان نگاه کنید که نیاز به تقویت دارند. به توصیه‌هایی که شکست برایتان دارد گوش دهید و اطمینان حاصل کنید که در حال پیشرفت هستید و با تعریف مجدد شکست برای خود، هر بار که با شکست مواجه می‌شوید، سطح اعتمادبه‌نفستان را کاهش ندهید، بلکه آن را به عنوان یک فرصت برای رشد و یادگیری ببینید.

مقالات پیشنهادی :

۲۰ ویژگی یک روانشناس خوب که باید بدانید

برنامه روزانه یک زن موفق از دید روانشناسان!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *