0 تا 100 اختلال پانیک(علائم+عوامل ایجاد+انواع+عوارض و درمان)

اختلال پانیک

در دوران زندگی، هر یک از ما روزی به ترس و اضطراب سرزنشی شده‌ایم. این واکنش‌ها، طبیعی و اساسی برای بدن ما هستند؛ چراکه آنها به موقع و در برابر خطرهای واقعی ایفای نقش می‌کنند. اما اختلال پانیک، یکی از این وضعیت‌هایی است که در آن واکنش‌های ناگهانی و بی‌دلیلی از ترس و وحشت فرد را فراگیر می‌کند.

این حملات وحشت‌آور، معمولاً بدون دلیل آشکار و به شدت ناگهانی می‌آیند. فرد را درگیر احساس می‌کند به طوری که کنترل روی وضعیت خود را از دست داده است، تنفسش مختل شده و گاه حتی باور دارد که در حال مرگ است.

بسیاری از افراد تنها یک یا دو بار در زندگی خود این تجربه را دارند و بعد از آن، مشکل رفع می‌شود. اما اگر حملات پانیک به طور مکرر اتفاق بیفتند (بیش از چهار بار)، احتمالاً دچار اختلال هراس شده‌ است. آمارها نشان می‌دهند که دو تا چهار درصد افراد در جهان با این اختلال مواجه هستند و علائم آن معمولاً در جوانان ۲۰ تا ۲۴ ساله آغاز می‌شود.

گرچه حملات پانیک به زندگی تهدیدی جدی ندارند، اما می‌توانند ترسناک و آزاردهنده باشند و به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهند. بنابراین مشاوره و درمان با یک پزشک حیاتی است زیرا درمان صحیح می‌تواند بهبود قابل توجهی در کنترل علائم و بازگشت به کیفیت زندگی مطلوب ایجاد کند.

تماس با زندگی شیرین

علائم و نشانه‌های اختلال پانیک

علائم و نشانه‌های اختلال پانیک

حملات پانیک چون رعد و برق می‌توانند در هر لحظه‌ای ظاهر شوند؛ سوار بر خودرو، در پیک‌نیک خرید یا حتی وسط یک خواب نیمه‌بیدار. این حملات ممکن است گاهی به صورت عارضه‌ای ظاهر شوند یا به طور مکرر اتفاق بیافتند.

معمولاً، علائم حمله پانیک به سرعت ظاهر می‌شوند و در عرض چند دقیقه به اوج خود می‌رسند ولی ممکن است به مدت ۵ تا ۲۰ دقیقه ادامه یابند. بنابراین، اغلب اوج این حملات در ۱۰ دقیقه اول تجربه می‌شود. در موارد شدید‌تر این علائم ممکن است بیش از یک ساعت ادامه یابد. پس از فروکش کردن حمله، احساس خستگی و خواب‌آلودگی می‌کنید. علائم رایج حمله پانیک عبارتند از:

 

– احساس نزدیک شدن خطری نامعلوم

– تپش و تیرگی قلب (پانیک قلبی)

– تعریق فراوان

– لرزش بدن

– نفس کشیدن دشوار و احساس خفگی (تنگی نفس)

– گرفتگی

– حالت تهوع و مشکلات گوارشی

– درد در قفسه سینه

– سردرد

– سرگیجه و ضعف

– بی‌حس شدن و یا احساس سوزش در نواحی دست و پا

– ترس از از دست دادن کنترل بدن (به‌ویژه در حالت حمله پانیک در خواب)

– ترس از مرگ

 

اختلال هراس و پانیک، علاوه بر علائم فیزیکی، دارای نشانه‌های روان‌شناختی نیز هست که می‌توان به آنها پرداخت. این نشانه‌ها شامل مواردی مثل بی‌خوابی، زنگ زدن گوش، کاهش تمرکز، کاهش شهوت جنسی، احساس گیر کردن غذا در گلو و تجربه وحشت و سراسیمگی است.

 

اختلال پانیک و ترس زدگی می‌تواند به صورت روزانه و چندین بار رخ دهد، یا ممکن است در فواصل زمانی بزرگتری مثل هفته‌ای یا ماهانه ظاهر شود. در بعضی موارد فرد ممکن است پیش‌بینی کند که با اختلال پانیک روبرو خواهد شد و این امر می‌تواند با تشخیص به موقع و اعمال راه‌های مقابله، مانع از افزایش مشکل شود. این اختلال به بیشتر در زنان مشاهده می‌شود و انجام برخی از کارها و پیشگیری‌ها می‌تواند از وقوع آن جلوگیری کند.

عوامل ایجاد پانیک

عوامل ایجاد پانیک

دلیل وجود اختلال پانیک یا وحشت‌زدگی به طور دقیق هنوز مشخص نشده است، اما می‌توان به چندین عامل اشاره کرد که ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند.

۱. عوامل زیستی و فیزیولوژیکی: تغییرات در سطوح هورمون‌های بدن می‌تواند اختلالات پانیکی را ایجاد کند. شرایطی مانند بارداری، مسائل تیروئیدی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و دیگر عوامل می‌توانند سیستم هورمونی بدن را به هم بریزند که به نتیجه حملات استرسی و عصبی منجر می‌شود.

 

۲. تأثیر ژنتیک: ژنتیک و ارث برخی از مهم‌ترین عواملی است که در بروز اختلالات هراسی و وحشت‌زدگی نقش دارد. اگر در خانواده شما افرادی وجود داشته باشند که از حملات اضطرابی رنج می‌برند، احتمالاً شما هم با این مشکل مواجه خواهید شد. البته، این اختلال به یک ژن خاص مرتبط نیست، بلکه ترکیب مختلفی از ژن‌ها می‌تواند این مسئله را تحت تأثیر قرار دهد.

 

۳. محیط و شرایط اجتماعی: یکی از عوامل شایع که می‌تواند در بروز این اختلال مؤثر باشد، محیط و شرایط اجتماعی است. مشکلات خانوادگی، تغییرات ناگهانی در زندگی، مرگ عزیزان، حوادث طبیعی مثل زلزله و بیماری‌ها می‌توانند باعث ایجاد حملات اضطرابی شوند و در برخی موارد این حملات به یک اختلال هراسی تبدیل می‌شوند.

 

۴. واکنش طبیعی بدن: واکنش بدن به مواجهه با خطر و تهدیدات ممکن است به همراه حملات پانیکی باشد. به عنوان مثال، هنگامی که در معرض خطر واقعی قرار می‌گیرید، بدن شما به صورت غریزی واکنش نشان می‌دهد. ضربان قلب و تنفس شما افزایش می‌یابد تا برای مواجهه با شرایط خطرناک آماده شود. این واکنش‌ها در برخی موارد با حملات پانیک همراه می‌شوند، اما هنوز نمی‌دانیم چرا این حملات در شرایط بی‌خطر رخ می‌دهند.

انواع اختلالات پانیک

انواع اختلالات پانیک

تا به اینجا به سوال اینکه اختلال پانیک چیست پاسخ داده و علایم و عوامل ایجاد این مشکل را بررسی کرده‌ایم، اما لازم به ذکر است که این اختلال انواع مختلفی دارد و فرد در مواجهه با عوامل مختلف ممکن است این حملات را تجربه کند. در ادامه، به بررسی انواع اختلالات هراس می‌پردازیم تا با شرایط هر یک آشنا شوید.

 

۱. اختلال هراس خاص(فوبیا)

فوبیا یکی از اختلالات اضطرابی است که به شدت از یک موضوع خاص ترسیدن را تجربه می‌کنید. افراد مبتلا به فوبیا باور دارند که در مواجهه با موضوعی که از آن می‌ترسند، بدترین اتفاق ممکن رخ خواهد داد و بنابراین در موقعیت‌های مربوطه احساس استرس و ترس شدیدی می‌کنند.

 

برای مثال، آراکنوفوبیا یا ترس از عنکبوت یکی از انواع اختلال هراس خاص است. در این حالت، حتی تصور یا دیدن یک عنکبوت می‌تواند ترس شدیدی در فرد ایجاد کند. همچنین اختلال هراس خاص شامل ترس از مار، ارتفاع، رعد و برق، هواپیما و دیگر موارد است. در صورت داشتن این نوع از فوبیا، مشاوره با یک متخصص می‌تواند به شما کمک کند.

 

۲. اختلال هراس اجتماعی

اختلال هراس اجتماعی یکی دیگر از اختلالات هراس است که به معنای ترس و استرس در مواجهه با موقعیت‌های اجتماعی است. افراد مبتلا به این اختلال از ارتباط با دیگران و شرکت در محیط‌های اجتماعی می‌ترسند و در صورت مواجهه با این موقعیت‌ها، تنش و ترس شدیدی تجربه می‌کنند.

 

به طور کلی، این افراد از مواجهه با موقعیت‌های اجتماعی خودداری می‌کنند و اغلب به‌دنبال اجتناب از این موقعیت‌ها هستند. برای مدیریت این وضعیت، مشاوره با یک متخصص در زمینه اختلالات اضطرابی می‌تواند به شما کمک کند تا با مشکلات خود مقابله کنید و به‌طور موثرتر در محیط‌های اجتماعی شرکت کنید.

 

۳. آگورافوبیا (ترس از مکان‌های شلوغ)

آگورافوبیا یا اختلال برون‌هراسی یکی از انواع اختلالات هراس و ترس است که فرد را در مواجهه با مکان‌های ناآشنا یا فضاهای باز دچار ترس و استرس می‌کند. افرادی که این اختلال را تجربه می‌کنند، تمایل دارند در محیط آشنا و اطمینان بخش خود، مثل خانه یا محل کار، بمانند و از محیط بیرون و مکان‌های ناآشنا اجتناب کنند. برخی افراد ممکن است در مکان‌های عمومی تحت تأثیر این اختلال قرار گیرند و در این شرایط حملات هراسی تجربه کنند.

 

۴. ترس از تنهایی و تنها ماندن

ترس از تنهایی و تنها ماندن به‌طور خاص در کودکان مشاهده می‌شود، اما بزرگ‌سالان نیز ممکن است این ترس را تجربه کنند. این اختلال معمولاً زمانی پدیدار می‌شود که فرد با از دست دادن عزیزان یا دوستان خود مواجه می‌شود. در برخی موارد، این ترس به اندازه‌ای شدید می‌شود که به‌صورت اختلالی تبدیل شده و می‌تواند باعث تنش و حملات عصبی شود.

 

۵. اختلال هراس در خواب

اختلال هراس در خواب که بیشتر در زمان شب رخ می‌دهد، فرد را با وحشت و ترس از خواب بیدار می‌کند.در این موقعیت، نفس کشیدن به‌طور آرام صورت نمی‌گیرد و قلب به شدت تپش می‌زند. اما باید توجه داشت که هراس در خواب با پانیک در زمان بیدار متفاوت است.

 

افرادی که هراس در خواب را تجربه می‌کنند، اغلب از وقوع آن در خواب خود آگاه نیستند و ممکن است هنگام خواب دست به اقداماتی مانند بلند شدن از رختخواب، صدای بلند کردن، گریه و یا اعمال دیگری بپردازند ولی پس از پایان هراس خواب، دوباره به خواب می‌روند.

 

اما حمله پانیک، تجربه‌ای دیگر است. فرد پس از تجربه حمله، بیدار می‌شود و علائم حمله را تجربه می‌کند، و ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا بتواند دوباره بخوابد. تاکنون متخصصان نتوانسته‌اند دقیقاً علت اختلال هراس در خواب را شناسایی کنند، اما برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مواردی که برای مغز و سیستم عصبی تهدید‌آمیز به نظر می‌رسند، ممکن است منجر به این اختلال شوند.

 

۶. اختلال بدشکلی هراسی

اختلال هراس اجتماعی، این گونه اختلال روانی را تعریف می‌کند که فرد را بر اساس شرم و اضطرابی که از حضور در جمع بوجود می‌آید به اجتناب از آنها می‌کشاند.افراد مبتلا به این اختلال، ممکن است ساعت‌ها را صرف بررسی ظاهر و تصویر بدن خود در آینه کنند و همیشه به‌صورت مداوم به اشکال ظاهری خود انتقاد کنند. این افراد معمولاً از نظرات مثبت دیگران نسبت به ظاهر خود عمدتاً بی‌اعتنا هستند و اغلب احساس ترس و اضطراب می‌کنند.

 

بیشتر این اختلال در دوران نوجوانی مشاهده می‌شود، اما هر دو جنس می‌توانند این اختلال را تجربه کنند.

 فاکتورهای خطر بروز اختلال پانیک

 فاکتورهای خطر بروز اختلال پانیک

علائم اختلال هراس معمولاً در اواخر دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی ظاهر می‌شوند و بیشتر زنان تحت تأثیر قرار می‌گیرند. بنابراین گروه‌های خاصی ممکن است به طور بیشتری به این اختلال مبتلا شوند. معمولاً فاکتورهایی که ممکن است خطر ابتلا به حملات پانیک یا اختلال هراس را افزایش دهند، شامل موارد زیر هستند:

 

– داشتن سابقه خانوادگی در حملات پانیک و یا اختلال هراس

– تجربه استرس‌های عمده در زندگی مانند مرگ یا بیماری جدی یکی از افراد نزدیک

– برخورد با رویدادهای آسیب‌زا مانند تجاوز جنسی یا یک حادثه جدی

– ایجاد شدن تغییراتی عمده در زندگی همانند طلاق و یا اضافه شدن نوزاد جدید

– مصرف سیگار یا ‌مصرف زیاد کافئین

– داشتن سابقه سوءاستفاده جنسی در دوران کودکی

تماس با زندگی شیرین

آیا حمله پانیک خطرناک است؟ عوارض احتمالی اختلال پانیک

در صورتی که درمان صورت نگیرد، حملات و اختلال هراس به طور تقریبی می‌توانند بر همه‌ی جوانب زندگی شما تأثیر بگذارند.عوارض مرتبط با حملات پانیک ممکن است شامل موارد زیر باشند:

 

– ایجاد فوبیاهای خاص مانند ترس از رانندگی یا ترک خانه

– ضرورت مراقبت‌های پزشکی متکرر به منظور کاهش نگرانی‌های مرتبط با سلامتی و دیگر وضعیت‌های پزشکی

– اجتناب از حضور در موقعیت‌های اجتماعی

– مشکلات در محل کار یا مدرسه

افسردگی، اختلالات اضطرابی و سایر اختلالات روانی

– افکار خودکشی یا انجام آن

– سوءمصرف الکل یا مواد مخدر

– مشکلات مالی

 

در برخی از افراد، اختلال هراس ممکن است با آگورافوبیا همراه شود. در واقع، نگرانی از عدم توانایی در فرار یا گرفتن کمک در صورت بروز حمله پانیک، می‌تواند باعث شود که افراد از خانه خارج نشوند.

 

پانیک در کودکان ممکن است باعث تاخیر در رشد و توسعه شود، زیرا ترس از حمله می‌تواند حضور در مدرسه و حفظ روابط اجتماعی را دشوار کند.

آیا حمله پانیک خطرناک است؟ عوارض احتمالی اختلال پانیک

راهکارهای پیشگیری از حملات پانیک

اختلال پانیک اغلب یک بیماری طولانی‌مدت است که درمان آن دشواری دارد. با این حال، اجرای رویکردهایی برای پیشگیری از بروز علائم می‌تواند بسیار موثر باشد.

 

به عنوان مثال، اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند به شما کمک کند تا علائم خود را کاهش دهید. رعایت برنامه درمانی‌تان می‌تواند از ظهور دوباره یا تشدید علائم حمله پانیک جلوگیری کند. همچنین، داشتن فعالیت بدنی منظم می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در نهایت، مدیریت استرس روزانه خود را فراموش نکنید.

 

آیا می‌توان ابتلا به اختلال هراس یا پانیک را پیشگیری کرد؟

از جوانب مختلفی به بررسی این سوال پرداخته شده است و این مشکل ممکن است بسیار سخت و آزاردهنده باشد. هرچند پیشگیری از حملات اختلال هراس پانیک معمولاً چالش‌برانگیز است .

 

نوشیدن الکل، مصرف کافئین و سایر تحریک‌کننده‌ها، همچنین مصرف داروهای اعتیادآور ممکن است احتمال ایجاد این اختلال را افزایش دهند، بنابراین اولین قدمی که باید بردارید کاهش مصرف این مواد است.

 

داشتن فعالیت بدنی منظم می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. هر چند، مدیریت استرس روزانه نیز اهمیت زیادی دارد.

 

همچنین توصیه می‌شود که اگر از اختلال یا فوبیای خاصی رنج می‌برید، با یک مشاوره  از یک دکتر متخصص در این زمینه مشورت کنید تا مشکل شما پیش از اینکه بدتر شود، حل شود.

تماس با زندگی شیرین

روش‌های تشخیص پانیک

روش‌های تشخیص پانیک

اگر به هر نحوی احساس می‌کنید که ممکن است دچار علائم اختلال هراس شده‌اید، باید به مراقبت‌های پزشکی توجه کنید و این علائم را جدی بگیرید. در صورتی که به حمله پانیک دچار شدید، باید به سرعت به اورژانس مراجعه کنید.

 

در بخش اورژانس، انواع مختلفی از آزمایشات صورت می‌گیرد و در صورت لزوم، پزشک ممکن است نوار قلب را نیز تجویز کند. این آزمایشات همه به منظور اطمینان از عدم وقوع حمله قلبی شدیدی صورت می‌گیرند و سلامت شما را تهدید نمی کند.

 

اگر پس از بررسی‌های اولیه پزشک تصمیم گرفت که شرایط قلبی شما نرمال است، شما به یک دکتر عمومی ارجاع داده خواهید شد. پس از آن، معاینه روان و اعصاب صورت می‌گیرد و در صورت تشخیص اختلال هراس، درمان مناسب شروع می‌شود.

 

گاهی نیاز است که بیمار توسط یک دکتر متخصص مغز و اعصاب مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که سلامتی او تضمین شده است. هنگام مراجعه به پزشک، ممکن است برای کمک به تشخیص دقیق، تست‌های مختلفی انجام شود که شامل:

 

– معاینه فیزیکی جامع

– آزمایش خون برای بررسی تیروئید و شرایط پزشکی دیگر

– آزمایشات مرتبط با قلب مانند نوار قلب

– ارزیابی روانشناختی برای بررسی علائم، ترس‌ها، استرس‌ها، مشکلات روابط اجتماعی یا خانوادگی و سوابق خانوادگی

– سوالات مربوط به مصرف الکل یا مواد مخدر در تست تشخیص پانیک.

راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی

راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی

پزشکان به اشتباه فرد دچار حملات پانیک را همیشه از اختلال هراس می‌بینند. طبق استانداردهای معتبری که توسط انجمن روانپزشکی آمریکا ارائه شده، برای تشخیص اختلال پانیک باید به موارد زیر توجه کرد:

 

  1. تکرار حملات پانیک: فرد باید حملات هراسی مکرر و غیرمنتظره را تجربه کند.

 

  1. تاثیر معنادار در زندگی روزمره: باید حداقل یکبار در ماه، حمله پانیک یا ترس شدید از وقوع آن، منجر به اختلال در زندگی روزمره شود. این ترس معمولا باعث می‌شود که فرد از عواقب حمله نگران شود و ممکن است باعث بروز حملات بیشتر شود.

 

  1. عوامل موثر در بروز حمله: بروز حملات پانیک نباید به دلیل مصرف الکل، مواد مخدر یا بیماری‌های دیگر مانند اضطراب اجتماعی یا وسواس باشد. به طور معمول، حمله پانیک بی‌دلیل و ناگهانی رخ می‌دهد.

 

روش‌های درمان اختلال پانیک

درمان پانیک به صورت مطلق قابلیت درمان صددرصدی را ندارد، اما روش‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند به کاهش شدت و فراوانی حملات پانیک کمک کنند. دکتر متخصص مغز و اعصاب معمولا از روش‌هایی استفاده می‌کند که به کنترل علائم بیماری کمک کنند و به فرد امکان می‌دهد تا با افکار و اعمال خود برخورد کند و عملکرد بهتری در مقابل ترس‌هایش داشته باشد.

 

از جمله روش‌های درمانی معمول عبارتند از روان درمانی و دارو درمانی. انتخاب روش مناسب به عوامل متعددی اعم از سابقه و شدت اختلال هراس وابسته است. درمان مناسب می‌تواند به کاهش شدت حملات پانیک کمک کرده و بهبودی در زندگی روزمره فرد را به ارمغان آورد.

روش‌های درمان اختلال پانیک

روان درمانی برای مدیریت حملات پانیک

روان درمانی به عنوان یکی از اولین و موثرترین روش‌های درمانی برای حملات پانیک و اختلال هراس شناخته می‌شود. این روش به شما کمک می‌کند تا با درک بهتری از حملات پانیک و اختلال هراس، راه‌های مقابله مؤثری را یاد بگیرید.

 

یکی از نوع‌های معروف روان درمانی، درمان رفتاری-شناختی است که به شما کمک می‌کند تا از طریق تجربه شخصی، علائم حملات پانیک را تشخیص دهید و آن‌ها را به شیوه‌های ایمن کنترل کنید. درمان‌های موثر می‌توانند به شما کمک کنند تا از ترس از موقعیت‌هایی که از آن‌ها اجتناب می‌کنید، غلبه کنید.

 

نتایج مشاهده شده از این نوع درمان نیازمند زمان و تلاش زیادی است. اما می‌تواند در عرض چند هفته علائم حملات پانیک را کاهش دهد یا حتی در چند ماه برطرف کند. بنابراین، برای کنترل بهتر حملات پانیک یا درمان اختلال بهتر است که از همین الان برنامه‌ریزی کنید.

 

دارو درمانی برای مدیریت حملات پانیک

داروهای ضد پانیک می‌توانند به شما کمک کنند تا علائم مرتبط با حملات پانیک و افسردگی را کاهش دهند. در حال حاضر، چندین نوع دارو برای مدیریت حملات پانیک به‌طور موثر مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جمله:

 

  1. مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRIs): این داروها به‌دلیل خطر کم عوارض جانبی جدی، به‌عنوان اولین انتخاب برای درمان حملات پانیک توصیه می‌شوند. برخی از SSRIs شامل فلوکستین، پاروکستین و سرترالین هستند.

 

  1. مهارکننده‌های بازجذب سروتونین و همچنین نوراپی‌نفرین (SNRIs): این گونه داروها هم توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان این اختلال تأیید شده‌اند.

 

  1. بنزودیازپین‌ها: این داروها آرام‌بخشی برای سیستم عصبی مرکزی هستند. برخی از بنزودیازپین‌های تأیید شده توسط FDA شامل آلپرازولام و کلونازپام می‌شوند. این داروها به‌طور کلی فقط برای استفاده کوتاه‌مدت توصیه می‌شوند و با داروهای دیگر تداخل داشته و عوارض جانبی خطرناکی ایجاد می‌کنند.

 

بهبود دارویی در حملات پانیک

در صورتی که یکی از داروها برای شما نتایج مطلوبی نداشته باشد، پزشک ممکن است به شما تغییر دارو یا ترکیب داروهای خاص را توصیه کند تا بهبود بیشتری حاصل شود. باید به یاد داشته باشید که برای مشاهده نتایج موثر این داروها، ممکن است چند هفته طول بکشد. بنابراین صبر در درمان حملات پانیک بسیار مهم است و نیاز به زمان دارد.

بهبود دارویی در حملات پانیک

مشورت با پزشک متخصص

استفاده از قرص‌های اختلال هراس بدون مشورت با پزشک متخصص مغز و اعصاب توصیه نمی‌شود، زیرا این قرص‌ها ممکن است با خطرات و عوارض جانبی جدی همراه باشند. بنابراین توصیه می‌شود که مشاوره‌های لازم را انجام دهید.

 

روش‌های درمان خانگی

علاوه بر درمان‌های دارویی، می‌توانید اقداماتی در خانه انجام دهید که به تسکین علائم کمک زیادی کند، از جمله:

 

پایبندی به برنامه درمانی خود: درمان ممکن است دشوار باشد، اما کمک می‌کند تا احساس کنید که زندگی‌تان توسط حملات پانیک محدود نمی‌شود.

خودداری از مصرف کافئین، الکل، مواد مخدر و سیگار کشیدن، زیرا ممکن است حملات پانیک را تحریک کنند یا بدتر کنند.

 

مدیریت استرس و آرامش:تلاش کنید تا تکنیک‌های مدیریت استرس و آرامش را به صورت منظم تمرین کنید. به عنوان مثال انجام یوگا، تنفس عمیق، و اجرای آرامش‌بخش پیشرونده ماهیچه‌ها می‌تواند موثر باشد.

 

فعالیت بدنی:منظم داشتن فعالیت بدنی، به خصوص فعالیت‌های هوازی می‌تواند بر روحیه شما تأثیر آرام‌بخشی داشته باشد.

 

خواب کافی:توجه کنید که به اندازه کافی بخوابید تا در طول روز احساس خواب‌آلودگی نکنید و برای مقابله با استرس و آرامش حاضر باشید.

تماس با زندگی شیرین

درمان پانیک با داروهای گیاهی

مصرف برخی از داروهای گیاهی می‌تواند به پیشگیری یا کاهش علائم حملات پانیک کمک کند، این ها شامل:

 

– دمنوش اسطوخودوس

– دمنوش بابونه

– دمنوش گل گاوزبان

– عرق بیدمشک

– عرق بهارنارنج

 

توجه:قبل از استفاده از هر گونه داروی گیاهی یا مکمل غذایی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشند.

درمان پانیک با داروهای گیاهی

درمان پانیک با طب سنتی

متخصصان طب سنتی معتقدند که افرادی که با خشونت رفتاری و عصبانیت آنی روبرو هستند، بیشتر در معرض حملات یا اختلال پانیک قرار دارند. بنابراین، توصیه می‌شود علاوه بر مصرف دمنوش‌های آرامش‌بخش و ضدافسردگی، مصرف غذاهای گرم را کاهش داده و بیشتر میوه‌ آلو را مصرف کنید.

همچنین، طب سوزنی یا ماساژ بدن با استفاده از روغن‌های اساسی مانند روغن زیتون یا کنجد نیز می‌تواند به شما کمک کند تا استرس و محرک‌های حملات پانیک را کاهش دهید.

 

پرسش و پاسخ درباره بیماری پانیک:

 

  1. عوارض بعد از حملات هراس و پانیک چیست؟

از جمله عوارض شایع می‌توان به خستگی، بی‌حالی، درد بدن و خواب‌آلودگی اشاره کرد.

 

  1. آیا حملات پانیک ممکن است با مرگ همراه باشند؟

معمولاً این اتفاق نمی‌افتد ولی برای بسیاری آزاردهنده است. توصیه می‌شود که برای تشخیص و درمان به موقع این اختلال اقدام شود.

 

  1. آیا اختلال پانیک باید درمان شود؟

بله. اگر این اختلال کنترل یا درمان نشود، مشکلات مختلفی را در زندگی روزمره شما ایجاد خواهد کرد و ممکن است باعث ناتوانی شما در انجام کارها و زندگی شود.

 

  1. چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

این گونه حملات را در سریع ترین زمان ممکن درمان کنید تا از بدتر شدن و یا افزایش بروز آن‌ها جلوگیری کنید. اگر برای اولین بار علائم حمله پانیک را تجربه کردید، بهتر است به مراقبت‌های فوری پزشکی مراجعه کنید.

تماس با زندگی شیرین

جمع‌بندی

در این مقاله به پاسخ سوالات متداول درباره بیماری پانیک پرداختیم و همچنین روش‌های درمان این اختلال را بررسی کردیم. حالا که با علائم و عوارض پانیک آشنا هستید، بهتر است با مشاورین برای راهنمایی و درمان مناسب این اختلال اقدام کنید.

مقالات پیشنهادی :

۲۰ ویژگی یک روانشناس خوب که باید بدانید

تاثیر وسواس(OCD) بر روابط جنسی زن و مرد!

اختلال دو قطبی و سلامت جنسی!

اختلالات اضطرابی و راه های درمان آن

اختلال دو قطبی،علائم و راه های درمان آن

رفتاردرمانی اختلال خوردن و علائم آن

هر آنچه باید درباره اختلال اسکیزوفرنی بدانیم

تاثیر استرس بر بدن[ علائم+عوارض+راهکارها]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *